Turmix készítési ötletek a Previttől

A reggeli a legfontosabb étkezés a nap során, ennek ellenére sokan a szűk gyomrukra vagy a reggeli kapkodásra fogva nem élnek ezzel az étkezéssel. Ha nem is tud mindenki sült kolbászt, vagy rántottát reggelizni, egy kiadós turmix könnyen lecsúszhat napindításkor is.

cikk 72 kep 1

Gyümölcslevek

Gyümölcsleveket két módon lehet előállítani: hidraulikus préseléssel vagy centrifugálással. A préselés révén nyert lé értékesebb lehet, mert a gyümölcscentrifugák manapság akkor fordulatszámon működnek, hogy az enzimek, vitaminok nagy része tönkremegy a művelet közben.

A préselt leveket koncentrált élelemnek is lehet tekinteni, de ez félrevezető is lehet. Az ételkoncentrátumot ugyanis úgy állítják elő, hogy a víztartalmát csökkentik, vagyis dehidrálják. A frissen préselt levek ezzel ellentétben koncentráltan tartalmazzák minden alkotórészüket, ezért hígítatlanul nem szabad őket fogyasztani, ugyanígy rövid idő alatt sem szabad őket meginni.

cikk 72 kep 2

Ne adjunk a levekhez cukrot

A gyümölcsszav bázikus vegyhatású, ha cukrot nem adunk hozzá. Ha cukrozzuk, akkor a lében erjedési folyamatok indulnak el, ettől savas vegyhatású lesz. Ha valaki egyébként helytelenül táplálkozik és szövetei savas vegyhatásúak, akkor a további savasító ital akár gyulladásos folyamatokat is elindíthat.

A kipréselt levet dobozolni, konzerválni sem érdemes, a szerves vegyületek szervetlenné válnak, a konzerváló szerek vagy az eljárás miatt pedig csökken a biológiai értéke.

Smoothie a turmixgépből

A smoothie egy turmix, nyers zöldség vagy gyümölcs alapú sűrű ital, amely turmixgépben készül és sok egészséges finomság kerülhet bele, így teljes értékű reggeliként funkcionálhat.

Szükséges hozzá egy

  • folyékony alap (például növényi tej, víz, gyümölcslé, zöldséglé),
  • valamilyen rostdús, krémességet adó gyümölcs vagy zöldség (banán, avokádó stb.),
  • extra gyümölcs hozzávaló (a bogyós tökéletes választás, de lehet alma, déli gyümölcs is),
  • valamilyen zöld hozzávaló (bébispenót, uborka, fodros kel),
  • a még krémesebb ízhatásért magféle, dióféle (kesuvaj, mandulavaj pl.),
  • fűszerek és ízesítők (vanília, gyömbér, matcha tea por).
  • Mindezeken felül lehet tenni hozzá természetes édesítőt, és különböző superfood porokat is.

cikk 72 kep 3

Mit adjunk még a gyümölcslevekhez, smoothie-okhoz?

A gyümölcslevekhez bátran adhatunk olyan egészségmegőrző termékeket, amelyeket javasolnak naponta fogyasztani, vízzel vagy más folyadékkal együtt. Ha rutinná válik az ilyen termékek hozzáadása a napi gyümölcsturmixhoz, akkor biztosan nem felejtődik el ezek bevétele.

A Green+Kombucha Koncentrátum javítja az emésztőrendszer állapotát, és elősegítheti minden más táplálékunk felszívódását, ezért különösen hatásos, ha vitaminokat tartalmazó gyümölcslével vesszük magunkhoz.

 

A perui kovaföldet éhgyomorra, vízben vagy gyümölcslében elkeverve kitűnő méregtelenítő italt kaphatunk. A kovaföld nem halmozódik fel a szervezetben, ezért fontos, hogy a napi kiegészítés következetesen meglegyen, így tökéletes, ha a napi gyümölcslevünk, smoothie-nk alkotórészévé tesszük.

 

Névjegy previtshop