Lúgosítás az egészségért és a fiatalságért

Lúgosítás az egészségért és a fiatalságért

Ha te is tapasztalsz rendkívüli fáradékonyságot vagy újabb keletű allergiás tüneteket, akkor érdemes elolvasnod bejegyzésünket, amelyben a test elsavasodásának folyamatáról, a következményekről és a megelőzésről igyekszünk gyors képet adni.

Testünk egészséges pH-ja

A testünk folyadékai számára egy enyhén lúgos állapot a legmegfelelőbb, a vér pH-ja például 7,35 és 7,45 között ideális. A savas tartományban számos fontos enzim nem tud megfelelően működni, csökken a szívizom összehúzó képessége és a szervezet oxigén-ellátottsága romlik.

A savas közegben az anyagcsere folyamatok sem képesek rendben végbemenni. A nem megfelelő pH érték miatt sérülhet a fehérje-anyagcsere, mert az élő anyag fehérjéi denaturálódhatnak, kicsapódhatnak.

Hogyan lesz savas a szervezet?

Normál sejtanyagcsere során is keletkeznek savak, amelyek a szervezet számára feleslegesek, és ezért igyekszik azoktól megválni: a helyes légzés és a kiválasztás útján. Ha egészségesen élünk, nincs problémánk az így képződő savakkal. Azonban a helytelen étrend miatt keletkezhet szénsav, kénsav, foszforsav, tejsav és piros szőlősav, amely már károsíthatja a szervezetet, többféle betegség alakulhat ki. A sejteknek nem kedvez a savas közeg, mert nem tudják megfelelően felvenni az oxigént. Oxigénszegény környezetben pedig elindul a sejtek „rozsdásodása”, azaz az oxidáció. A rákos sejtek szintén az oxigénszegény környezetben szaporodnak el.

Kálciumelvonó hatás

Egy másik komoly következménye a savasodásnak a mészhiány. A savak közömbösítésére elkezdi a szervezet a kálciumot kivonni a csontokból, sejtekből, fogakból. Így alakul ki csontritkulás, csonttörés, fogszuvasodás, ugyanis a szervezet előtérbe helyezi a pH egyensúly fenntartását a csontok, fogak állapotával szemben. Az idegekben szintén van kálcium, ezért lehet idegfájdalom, ideggyulladás is a következménye a kálciumelvonásnak. Érdemes tehát odafigyelni a lúgosításra, mert komoly időskori csontritkulást is megelőzhetünk vele.

cikk19 kep2

Mit tehetünk a savasodás ellen?

Táplálkozásunk javításával és a megfelelő légzési technika elsajátításával sokat tudunk tenni a savasodás ellen.  Ha nem figyelünk oda táplálkozásunkra és túlzásba visszük a cukor, csokoládé, kávé, tartósított élelmiszerek fogyasztását, akkor egyenes úton leszünk az elsavasított test felé.  A húsos étrend szintén savassá teszi a szervezetünket. Ez ellen tehetünk a változatos táplálkozással is, például rostban gazdag gabonával, zöldséggel, gyümölccsel. Coca cola és más cukros üdítők helyett vízzel kellene a szomjunkat oltani, és a dohányzást is el kell hagyni, mert nagyban növeli a test savszintjét.

Állati zsiradékok helyett extra szűz oliva olajat és hidegen sajtolt lenmagolajat érdemes otthon tárolni, sütéshez, főzéshez. Telítetlen zsírsavak bevitele érdekében érdemes sok halat enni.

Napi 20 perc intenzív mozgás, kevesebb stressz segít megakadályozni a test elsavasodását.

Lúgosító teával a savasodás ellen

cikk19 kep3

Egyes gyógynövények, zöldségek segítik a test kémiai egyensúlyának fenntartását. A Herbalance Lúgosító tea tartalmazza egyes hasznos zöldségek kivonatát, mint például céklapor, lucerna, petrezselyem levél. Bizonyos bogyós gyümölcsfajták szintén hozzájárulnak a savas közeg semlegesítéséhez, mint például a bodzabogyó, a fekete áfonya. A borsmenta, a kardamom, a gyömbérgyökér is segíti a test méregtelenítését.


Nyomtatás   E-mail