Gyömbéres kínaikel leves
GYÖMBÉRES KINAI KEL LEVES
Hozzávalók: 1 db kínai kel, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 1-1,5 liter csirkeleves , 1 evőkanál száraz fehérbor, 10-15 dkg rizs, 1-2 db kurkuma-gyömbér tabletta.
A kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk, apróra daraboljuk, majd megpároljuk gőz fölött (ha erre nincs idő, akkor a legvégén tegyük a levesbe, hiszen 5-7 perc alatt megfő.)
A forró húslevesbe tesszük a hagymát, fokhagymát, felforraljuk, majd a rizst is hozzáadjuk a gyömbéred tablettával együtt, 20-25 perc alatt megfő, ekkor tesszük a nyers, vagy párolt kínai kelt a levesbe.
Mivel a kínai kel magas ásványi anyag tartalmú, sózás csak a tányérokban szükséges, de a tálalás előtt még a száraz bort hozzákeverjük az egész leveshez. Könnyű, jól emészthető, ízletes étel.